BAT kunst EXPERT

2 originele en specifieke diensten


De grote kennis en interesse van BAT voor de artistieke sector en in het bijzonder voor de actuele kunst bracht haar ertoe om 2 originele en specifieke diensten voor te stellen:

1/ Advies, promotie en expertise van hedendaagse kunstenaars en professionele ambachtslieden.

Deze dienst is bestemd voor bedrijven of stichtingen die collecties willen bouwen of hun collecties met hedendaagse kunstwerken willen uitbouwen.

 

Op basis van expertise en dossiers bieden we kunstwerken van jonge getalenteerde kunstenaars die actief zijn op de actuele kunstmarkt.

We zijn van mening dat in onze samenleving de verschillende artistieke praktijken elkaar kruisen. De kunstenaars laten zich door verschillende artistieke technieken verleiden.

Daarom willen we de keuze niet maken voor één 'artistieke discipline'.

 

De actuele kunst is een subtiele mix van artistieke disciplines gekoppeld aan een 'knowhow' uit specifieke beroepen. Men is dus bezig met toneel, literatuur, muziek, beeldende kunst, design en mode.

2/ marketing via kunst

Wij bieden een specifieke vorm van communicatie door actuele kunstenaars en kunstwerken te tonen, en dit door middel van een commercieel handelsmerk. De artistieke identiteit wordt naar voren gebracht ten behoeve van een merk.

 

Wij zijn niet met mecenaat bezig.

Met deze service doen we ook geen 'klassieke' of 'conventionele' reclame (traditionele media). Dit wordt in de rubriek 'marketing & image' voorgesteld.

 

We bieden 'specifieke reclame' met een eigen en creatieve visie aan

Het bedrijf onderscheidt zich zonder twijfel door zijn originaliteit en zijn strategische keuzes.

 

Verkoopt de kunstenaar zijn ziel aan de duivel? Vanuit het oogpunt van de BAT absoluut niet.

 

Net als iedereen moet de kunstenaar zijn dagelijks brood verdienen. Het duurt soms een tijdje voordat hij de kans krijgt om zijn kunstwerk in een grote instelling te kunnen tentoonstellen. De kunstenaar werkt op 'bestelling' met reclamedoeleinden.

 

In de jaren dertig produceerde René Magritte al posters voor de Belgische luchtvaartmaatschappij "Sabena". Dit belette hem niet herkend te worden als een groot kunstenaar.